Treball en grup.

Treball de criptografia. De Sandra Gutiérrez Núñez, Lucia Torraleja Martínez i Antonio Aguirre Iborra.

martes, 20 de septiembre de 2011

Leonardo da Vinci.


Leonardo da Vinci va ser un pintor italià. Notable polímata ( a la vegada anatomista, arquitecte, artista, botànic, científic, escritor, escultor, filòsof, ingenier, inventor, músic, poeta i urbanista). Leonardo da Vinci va naixer en 1452 en Vinci i va morir l'any 1519 en Amboise. Els seus primers treballs de importància van ser creats a Milàn al servici del duque Ludovico Sforza. A continuació va treballar en Roma, Bolonya i Venecia, i va pasar els últims anys de la seua vida en França, per invitació del rei Francisco I.
Aquest és considerat com un dels més grans pintors de tots els temps i, probablement, és la persona amb el major nombre de talents en múltiples disciplines que mai ha existit.

                                  La última cena:
La Gioconda:                                             El hombre del Vitruvio:                                                                                      
 
La seua asociació històrica més famosa és la pintura, sent dos de les seues obres més importants, La Gioconda i La Última Cena, copiades i parodiades en varies ocasions, al igual que el seu dibuix del Hombre del Vitruvio. 



Com ingenier i inventor, Leonardo desenvolupà idees molt adelantades al seu temps, tals com l'helicòpter, el submarí i l'automóvil. Pocs dels seus projectes van arribar a construir-se, donar que la majoria no eren realitzables encara en eixa época. Com científic, Leonardo da Vinci va fer progresar molt el coneixement en les arees d'anatomia, la ingenieria civil, la óptica i la hidrodinàmica.

No hay comentarios:

Publicar un comentario