Treball en grup.

Treball de criptografia. De Sandra Gutiérrez Núñez, Lucia Torraleja Martínez i Antonio Aguirre Iborra.

martes, 20 de septiembre de 2011

Les monedes de euro de Italia.


El euro és la moneda comú per a les nacions europees que perteneixen a la Eurozona de la Unió Europea. Les monedes de euro tenen dos costats, un costat comú en tota Europa que indica el valor de la moneda i un costat nacional amb el diseny escogit per cada un dels països.
Les monedes de euro italianes poseeixen cada una un diseny únic, dedicat a honrar les obres d'art italianes més conegudes. Cada moneda va ser disenyada per un artista diferent, a saber, de la moneda d'un céntim a la de dos euros: Eugenio Driutti, Luciana De Simoni, Ettore Lorenzo Frapiccini, Claudia Momoni, Maria Angela Cassol, Roberto Mauri, Laura Cretara i Maria Carmela Colaneri. Tots els disenys tenen en comú les 12 estreles de la Unió Europea, l'any d'acunyació i les lletres sobreposades “RI”, de República Italiana.

La moneda d'1 euro italiana: El hombre de Vitruvio.
La forma en que el creador de la moneda d'un euro italiana ha ordenat el dibuix original i les 12 estreles només és posible desentranyant primer la clau geomètrica del propi dibuix de Leonardo da Vinci.
 







La moneda de 2 euros italiana.
La part central de la moneda de dos euros italiana mostra, al centre, tres banderes italianes al vent. Això representa els tres últims aniversaris que mostren un víncul perfecte entre les generacions, sent aquest el logotip del 150 aniversari de la unificació Italiana.







La anterior a aquesta moneda de 2 auros mostrava el retrat de Dante Alighieri, realitzat per Rafael.
 



No hay comentarios:

Publicar un comentario